Vraag vrijblijvend een prijsofferte aan!

Particulieren

Particulieren

Reinigen

Zonnepanelen plaatsen doet u om zoveel mogelijk zonne-energie op te wekken. Voor zowel bedrijven als particulieren is de aanschaf van de panelen een grote investering. Logisch dat u er dan een zo hoog mogelijk rendement uit wilt halen. Om dit te bereiken verzorgen wij graag een periodieke reiniging en technische controle van uw zonnepaneelinstallatie. Eenvoudig omdat u dan meer zonne-energie opwekt en dus maximaal rendement uit uw zonnepaneelinstallatie haalt!
Dat vervuiling van uw zonnepaneelinstallatie van invloed is op het rendement van uw panelen is duidelijk, maar van hoeveel invloed dan?
Er is onderzoek gedaan naar hoeveel minder zonne-energie wordt opgewekt, wanneer panelen niet regelmatig gereinigd worden. Meerdere studies tonen aan dat een niet regelmatig gereinigde installatie per jaar  2-3 % aan rendement verliest 4,4% Nog andere studies melden, vooral bij agrarische bedrijven en in de omgeving van zware industrie, rendementsverliezen die om en nabij de 20% schommelen.

Betrouwbare reiniging met osmose water

U doet er dus goed aan uw zonnepanelen regelmatig te reinigen. Nu is het uitvoeren van reinigingswerkzaamheden op het dak niet zonder risico. Wij van Ilre voeren de werkzaamheden dan ook graag professioneel en met een speciale installatie voor u uit.

Hiervoor maken wij gebruik van Roterende Borstels op hoogdruk en  osmosewater. Dit water maken wij zelf dagelijks aan in onze eigen zuiveringsinstallatie. Het osmosewater kenmerkt zich door een filterende en vuil oplossende werking, en zorgt door het ontbreken van zout voor een streep loos resultaat. Omdat de roterende borstel al deels het werk doet is verder nog enkel licht borstelen en afspoelen met osmosewater nodig. Het voorkomen van krassen is hierbij uiterst belangrijk, omdat krassen blijvend rendementsverlies van uw panelen betekent. Wij werken daarom alleen met een speciale materiaal, waarmee krassen en andere beschadigingen uitgesloten zijn.

Bovendien hoeven wij, door de reinigende werking van het osmosewater, geen chemische reinigingsmiddelen te gebruiken die uw waterputten zouden kunnen vervuilen. Wat bij het reinigen naar beneden loopt, is alleen atmosferische vervuiling en zuiver water, en dus geen milieubelastende toevoegingen.

Wij voeren de reinigingswerkzaamheden uiteraard uit met het oog op een veilige reiniging voor uw zonnepanelen, maar ook op veilige en verantwoorde arbeidsomstandigheden voor onze mensen.

Plaatsen

De sector heeft, onder meer door het schrappen van de groenestroomcertificaten en de impuls van de fabrikanten, ervoor gezorgd dat een installatie van zonnepanelen op heden meer dan ooit een zekere en juiste investering is! Lees meer…

Dankzij het gebruik van unieke producten, moderne technologieën en echte vaklui bieden wij een duurzaam resultaat waardoor uw woning klaar is voor de toekomst.

Ilre: voor al uw onderhoudswerkzaamheden
Referenties